Gerechten met Traditional Mead

Ontdek een wereld van culinaire mogelijkheden met onze Traditional Mead. Laat je inspireren door heerlijke gerechten waarin de unieke smaak van mede schittert.

Mede-geglazuurde ham

Ingrediënten:

  • 1 ham
  • 1 kopje Traditional Mead
  • 1/4 kopje honing
  • 1/4 kopje mosterd
  • 2 eetlepels bruine suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Plaats de ham in een grote braadpan en bak deze gedurende 1 uur en 30 minuten in de oven.
  • Meng de traditionele mede, honing, mosterd en bruine suiker in een kom.
  • Haal de ham uit de oven en bestrijk deze met het mede-mengsel.
  • Bak de ham nog 30 minuten en bestrijk deze nogmaals met het mengsel.
Bestel Traditional Mead

Mede-geglazuurde kip

Ingrediënten:

  • 4 kippenborsten
  • 1 kopje Traditional Mead
  • 1/2 kopje kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bestrooi de kippenborsten met zout en peper en leg ze in een ovenschaal.
  • Meng in een kom de traditionele mede, kippenbouillon, olijfolie, honing, mosterd en tijm.
  • Giet het mengsel over de kippenborsten.
  • Bak de kip gedurende 25-30 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.
Bestel Traditional Mead

Mede-gekarameliseerde uien

Ingrediënten:

  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kopje Traditional Mead
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper

Bereiding:

  • Pel de uien en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien toe en bak deze gedurende 15-20 minuten, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de traditionele mede, balsamicoazijn en honing toe aan de koekenpan en meng goed.
  • Laat de uien sudderen in het mengsel gedurende 10-15 minuten, of totdat het vocht is verdampt en de uien zacht en plakkerig zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Bestel Traditional Mead